מוסקה
- ב 25 באפריל 2013
- על ידי siteitadmin
- ב מתכונים
מתכון טעים, דל בקלוריות שמוסיף גיוון וצבע לצלחת.
מצרכים:
3 חצילים בינוניים
קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
3 שיני שום
100 גר גבינת עמק לייט מגורדת
חופן פרורי לחם
אופן הכנה:
חותכים את החצילים לפרוסות ומכניסים אותם על תבנית לתנור ל-20 דקות על חום של 180 מעלות עד שיוצאים קצת נוזלים. בזמן הזה לוקחים את קופסת העגבניות המרוסקת כותשים לתוכה את שיני השום ומוסיפים קצת מלח ופלפל לפי הטעם.
לוקחים תבנית מלבנית לתוכה מוסיפים כמה כפות עגבניות מרוסקות ומעל שכבה של פרוסות חציל ושוב כמה כפות של עגבניות מרוסקות ומעל לפזר שכבה של פתיתי עמק לייט ושוב שכבה של חצילים ….וחוזר חלילה
מעל שכבת החצילים האחרונה נוסיף את העגבניות הגבינה ולבסוף את חופן פרורי הלחם.
מנה מהמוסקה מתאימה כתחליף לירק מבושל ( ריבוע של עשרה ס"מ על עשרה..)
תוספת של 200 גר פתיתי עמק לייט והמנה יכולה להוות תחליף של חלבון לצמחונים.
בתאבון